Welkom op de pagina van groep 5-6!

8 december: Sinterklaas en Kerst

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Na lang knutselen, inkopen doen en rijmen en dichten mochten dan eindelijk de surprises mee naar school. En wat waren ze prachtig! Heeft u de foto's op de site al gezien?
Ook kwam Sinterklaas met zijn Pieten nog even in de klas. Over alle kinderen had hij wel wat in zijn grote boek staan. De kinderen kregen pepernoten en daarna kregen we ook nog eens 3 cadeaus voor in de klas! 2 smartgames die de kinderen zelf kunnen doen, een soort hersenkrakers. En een spel om met de hele klas te spelen. De juf kan niet wachten om het uit te proberen!

Na de lunch met friet en snack mochten de kinderen eerst even met hun nieuwe speelgoed spelen. Daarna hebben we een pepernotenquiz gespeeld. Daarin kwamen vragen, teamopdrachten en individuele opdrachten voor. Het was erg leuk en gezellig. Na de quiz mochten de kinderen de gewonnen pepernoten (en wat extra) lekker opeten. Daarna hebben we nog heel even een stukje film gekeken en toen mocht iedereen naar huis.

De volgende dag stond de kerstboom al weer in de klas! De juf heeft er ook lekkers in gehangen, daar mag iedereen binnenkort wel iets van kiezen.

Op donderdag 21 december is de echte kerstviering van school. 's Avonds is er een herdertjestocht, daarvoor heeft iedereen al een briefje ingeleverd. U hoort later nog hoe laat uw groepje vertrekt.
's Middags houden we met de klas een high tea: Iedereen neemt om 1 uur een hapje mee (voor ongeveer 5-10 personen) om met andere kinderen te delen. Tijdens de high tea zal de juf het kerstverhaal voorlezen als voorbereiding op de herdertjestocht. Na de high tea volgt nog een leuk programma, maar dat blijft nog even een verrassing!
Op de deur van het lokaal komt een lijst te hangen, waarop ingevuld kan worden wie wat maakt voor de high tea, zodat niet iedereen straks hetzelfde meebrengt! Kinderen die het leuk vinden, mogen 's middags natuurlijk ook in mooie kerstkleding naar school komen! :)

24 november: Rommelpiet, techniek en uilen

Tibbe en Sophia hebben deze week voor het stukje gezorgd:

Gister waren de rommel pieten ge weest en in al ons laatjes zatten lekere shocolatjes. Vorigeweek donderdag hadden we techniek toen moesten we een geheime code maken. Vandaag krijgen we bij natuur een meneer die veel over uilen. We hopen dat het vandaag leuk wort.

17 november: Juf Sofie en surprises

Mike N. en Sterre hebben deze keer een stukje geschreven:

Lootjes trekken helpen sinterklaas met serperise maken vanmiddag  16 november gaan we de lootjes trekken nou afwachten wie wie heeft

Engels proef les van juf Sofie

Na school tijd gaat ze volgend jaar Februari beginnen met de lessen geven

Groeten van Sterre en Mike

10 november: Schoolontbijt, zintuigen en juf Fleur

De lessen van natuur gaan dit hoofdstuk over zintuigen. Daar hebben we gisteren een proefje mee gedaan: proeven met je neus dicht.  Er waren verschillende drankjes (ranja, water, zout water en appelsap) en de kinderen moesten proberen te proeven wat wat was. Dat lukte best goed. Daarna gingen we ook nog eens proeven zonder dichte neus. Dat was een stuk makkelijker!


Deze keer is het stukje geschreven door Fen en Niels:

Schoolontbijt
Er was boter,kaas,komkommer,mandarijn,smeerkaas,krentebollen,thee,melk,yogurt,hagelslag. 2 groepen tafels.

Juf Fleur
Juf Fleur is er vaak op donderdag en helpt ons op donderdag met vragen. En juf fleur kijkt ook na.

3 november: WC-eend, nieuwe puzzels en meer

Demi en Minke hebben deze week een stukje geschreven:

 

We hebben een paddenstoel geknutselt en er moest lijken dat er een. kabouter in kon wonen  en we hebben badeendjes en als die op je tafel .staat dan ben je naar de wc  enje moet ook de badeend van je tafel .afhalen en we hebben nieuwe 3d puzzels houte 3d puzzels en kleine lego gekregen en juf anemieke is twee dagen geweest omdat juf inge .een woensdag heeft ingevallen voor juf anemieke en ze haalt de naam sterre en puck doorelkaar en sarah en sophia doorelkaar en we moeten een vragen lijst in tiepen van kanvas en kanvas is kanjer.

27 oktober: Gymles meester Bram

De volgende tafeltoets staat gepland op maandag 20 november!

Aankomende dinsdag 31 oktober is de fietsverlichtingscontrole. De fietsen van de kinderen worden in de ochtend gecontroleerd (licht, reflectoren, rem, bel).

Deze week heeft Puck een stukje geschreven:

Hallo alle ouders wij hebben maandag in de middag gymles gekregen . van meester bram we hebben gedaan hindernis slagbal. dat is. Met twee teams een  ander team die gooit een bal en die anderen kinderen moeten de bal proberen te vangen en naar de brander te gooien. dan heb je ook hindernissen daar moet je zo snel mogelijk over heen en als de bal is gebrand moet je snel op een mat staan anders moet je weer in de rij zitten. en moet je weer wachten. en als het in een keer lukt kreeg je 3 punten voor je team. en we hebben ook estafetten gedaan en dat was ook leuk en 7 8 kreeg ook gymles van meester bram . we kregen les van meester bram omdat wij zijn enveloppen hadden gedaan dit hadden we gedaan doei alle ouders.

13 oktober: KBW, techniek en glasmuseum

Gisteren hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met de finale van de voorleeswedstrijd. In groep 5 was Demi de winnaar en in groep 6 Minke. Zij stonden in de finale tegenover Maikel en Eline. Uiteindelijk ging Eline er met de kampioensbeker vandoor. Alle deelnemers hebben het hartstikke goed gedaan en wij zijn trots op ze!

Om kwart voor 3 hebben we met het dansje van Kinderen voor kinderen de Kinderboekenweek officieel afgesloten. Er zijn veel ouders komen kijken, heel leuk!

Deze week was er ook een techniekmiddag in het thema transport. De kinderen hebben een ballonauto gemaakt. Dat was nog best lastig! Op de site komen ze snel mogelijk de foto's.

Bryan en Mike G. hebben deze week iets geschreven over het bezoek aan het glasmuseum en de glasblazerij:

We zijn gisteren naar de glasblazerij geweest en daar na naar het glasmuseum. We hebben hele mooie glazen gezien en ook mooie glazenbollen. Benjamin en Daphne hebben ook glas geblazen. Minke heeft een oranje glazen vogeltje gewonnen met de loting het nummer was 11 we hebben ook gezien hoe ze deden glasblazen en hoe ze kleuren in glas doen. 

29 september: Groene voetstappen en glas

Deze week hebben Daphne en Sterre een stukje geschreven:

De groene voetstappen

Inhoud: we moeten zoveel mogelijk op de fiets, step of lopend als het kan. de groepen strijden tegen elkaar om zo veel mogelijk om groenen voetstappen. en de gemeente doet ook mee met de groene voetstappen.

Het glas onderwerp

Wat is het glas onderwerp??? Het glas onderwerp is een onderwerp waar we ding leren over glas. Bijvoorbeeld: glas blazen in een glasblazerij  en  we gaan naar een glasfabriek . en we moeten lessen volgen .

Tafeltoets op dinsdag 10 oktober is de tafeltoets  

21 september: Toets en mindmap

Deze week hebben Mike N. en Tim een stukje geschreven:

18 september hadden we een toets van geschiedenis iedereen had een voldoende over de twee wereldoorlog .

We hebben een mindmap over giraffen gemakt een mindmap is een papier met in het midden het onderwerp een aan de zijkant een soort takken .aan die takken zit de belangrijkste dingen .

Glas fabriek en naar het museum daar kunnen we zien hoe ze glas maken en daar na weer naar huis en we hebben nog een rijder nodig .

Dit is de mindmap van Niels, dan kunt u zien wat we bedoelen.


15 september: Voorleeswedstrijd en Mad Science

Een stukje van Benjamin en Niels:

Voorlees wedstrijd groep 5 is 2 oktober en groep 6 10 oktober.

De voorlees wedstrijd gaat als volgt je gaat voorlezen aan je klas de juf kiest een winaar uit en die komen in de finale de finale is 12 oktober.

De winaar krijgt een prijs.

Mad scinecs er kwam een profesor en die dee allemaal proefjes de juffen hebben rondgezwaait met water iemand stont op de luchtblaazer en vloog in de lucht.

8 september: Nieuwe oortjes en KvK

In de week van 25 september starten de LOL-gesprekken al weer. Het inschrijfformulier hangt al op de deur van de klas. De kinderen hebben vandaag papieren meegekregen ter voorbereiding op het gesprek. Deze graag van te voren samen thuis invullen.

Deze week hebben Tibbe en Sophia samen een stukje geschreven:

Vandaag gaan wij het over de niewe oordopjes het niewe lietje van kindere voor kindere

Gruwlijk eng is het niewe top lietje van kinderen voor kinderen  we hebben het dansje gedaan voor de kinderboekenweek  iedereen in ons klas 5/6  heeft oordopjes de kleuren zijn wit zwart en rozen het niewe lietje gruwlek eng is best wel snel het lijkt heen helowien tema maar dat is het niet dit was het niewsbrief doei.

1 september: De eerste week

Zo, de eerste week zit er al weer op. Ondanks dat er best veel dingen nieuw zijn voor groep 5, zijn zij al bijna helemaal gewend aan hoe we werken in de bovenbouw! En groep 6 weet natuurlijk al goed hoe het allemaal werkt. We zitten op dit moment in gemengde groepjes, misschien heeft u al een kijkje genomen in de klas. De kinderen van groep 6 kunnen zo de kinderen van groep 5 makkelijk helpen bij het wegwijs worden in het lokaal en in de nieuwe werkboeken. Scheelt de juf ook weer een hoop uitlegwerk :)

Iedere week schrijven 2 kinderen een stukje voor op onze pagina. Deze week Levi en Mark:

Juf anemieken is de niewe juf op de woendsdag in 5 6 en in 7 8 op donderdag en juf marit in sochtends in de onderbouw een uur en smidachs in de boven bouw een uur juf anemieken toen ze net op school deet ze een kenings maak spel bij 5 6 en 7 8 groep 5 6 zijn door elkaar gewiseld 

De eerste week was hartstikke tof, dus we hebben zin in de rest van het schooljaar!